12. SINIF ÖĞRENCİLERİ MEZUNLARLA SÖYLEŞİDE

İSTEK Uluğbey Lisesi Rehberlik Bölümü, 12. sınıf öğrencilerimizin motivasyonlarını artırmak amacıyla, 4 Ekim 2019 Cuma günü Mezunlarla Söyleşi Programı düzenledi. Söyleşiye, geçmiş yıllardan mezunumuz olan Sude ÇAPAN (Boğaziçi Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler), Bilge BASKIN (Marmara Üniversitesi, Diş Hekimliği), Bahar ÖNER (İstanbul Üniversitesi, Ekonometri), Bora FIRTINA (Marmara Üniversitesi, Diş Hekimliği), Baha GÖKCAN (Işık Üniversitesi, Yazılım Mühendisliği) ve Nur Candan Aydiş (Hukuk Fakültesi) katıldılar.

Mezunlarımız, sınava hazırlık sürecinde ne gibi hazırlık içinde olduklarını; neler hissettikleri; başarı algılarını ve bunda ailenin ve arkadaşların etkilerinin neler olduğunu; üniversiteye başladıktan sonra kişisel gelişimlerinde ne gibi farklıklar olduğunu; kariyer hedeflerinin neler olduğu ve dünyada, ülkemizde yeni kariyer eğilimlerine ilişkin görüşlerini anlattı.