BİR KELİME BİR İŞLEM YARIŞMASI’NIN HEYECANINI 12. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ DE YAŞADI

12. sınıf öğrencilerimize yönelik 23 Aralık 2019 Cuma günü Bir Kelime Bir İşlem Yarışması düzenlendi. Zorlu olduğu kadar zevkli ve eğlenceli geçen yarışmada 5 işlem, 5 kelime sorusu soruldu. Matematik ve Türk Dili esaslarına dayalı yarışmada öğrenciler, kelime sorularında kendilerine verilen 8 harf ve kendi isteklerine göre seçebilecekleri bir joker harf kullanarak Türkçe dilbilgisi kurallarına uygun kelimeler türetmeye çalıştılar. İşlem sorularında ise verilen üç basamaklı sayıları bulmak için kendilerine verilen beş tane rakam ve bir tane iki basamaklı sayıyı birer kez kullanarak ve dört işlem yaparak sorunun cevabına en seri ve doğru şekilde ulaşmaya çalıştılar.

Üniversiteye hazırlık sürecindeki öğrencilerimizin kelime dağarcıkları ile işlem yeteneklerini geliştirmek amacıyla yapılan bu yarışmada hem yarışmacılar hem de izleyenler zihin jimnastiği yapmış oldular. Çekişmeli geçen yarışma sonucunda 12/A sınıfından Umay OLAĞAN ve Baha ÖNCEL birinci oldu. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.