İSTEK ULUĞBEY ÖĞRENCİLERİ REHBERLİK HİZMETLERİ TANITIM SEMİNERİNDE

Lise Rehberlik Bölümü öğretmenleri, 16-17 Eylül 2019 tarihlerinde Lise Hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerimize yönelik rehberlik hizmetlerinin neler olduğu, konusunda bir bilgilendirme çalışması yaptı. Çalışmada, hizmetlerin hangi rehberlik ilkelerine göre yürütüldüğü, karşılaşılan sorunlar ne olursa olsun iyi bir iletişim ve güven içerisinde çözüm bulunabileceği anlatıldı.

Ayrıca 10. ve 11. sınıf öğrencilerine “Yükseköğretim Kurumu Sınav Sistemi (YKS)” hakkında bilgilendirme ve üniversite sınavına yönelik önerileri içeren bilgiler de aktarıldı. Planlama ve zaman yönetiminin daha da önemli hale geldiği vurgulanarak sınava yönelik yapılacak bireysel, eğitsel ve mesleki rehberlik hizmetleri anlatıldı. Seminer, öğrencilerden gelen sorular yanıtlanarak tamamlandı.