10. ve 11. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ BİR KELİME BİR İŞLEM YARIŞMASI’NDA TER DÖKTÜ

Televizyonda yayınlanan en uzun soluklu yarışmalardan biri olan Bir Kelime Bir İşlem Yarışması’nın heyecanı 18 Aralık 2019 tarihinde Uluğbey Okulları Konferans Salonu’nda da yaşandı. Matematik Bölümü tarafından düzenlenen yarışmada, 10 ve 11. sınıf öğrencilerimizden seçilen birer öğrenciyle üç grup oluşturuldu. Zorlu olduğu kadar zevkli ve eğlenceli geçen yarışmada 6 işlem, 6 kelime sorusu soruldu. Matematik ve Türk Dili esaslarına dayalı yarışmada öğrenciler, kelime sorularında kendilerine verilen 8 harf ve kendi isteklerine göre seçebilecekleri bir joker harf kullanarak Türkçe dilbilgisi kurallarına uygun kelimeler türetmeye çalıştılar. İşlem sorularında ise verilen üç basamaklı sayıları bulmak için kendilerine verilen beş tane rakam ve bir tane iki basamaklı sayıyı birer kez kullanarak ve dört işlem yaparak sorunun cevabına en seri ve doğru şekilde ulaşmaya çalıştılar. Öğrencilerimizin kelime dağarcıkları ile işlem yeteneklerini geliştirmek amacıyla yapılan bu yarışmada hem yarışmacılar hem de izleyenler zihin jimnastiği yapmış oldular.

Çekişmeli geçen yarışma sonucunda Emre AYGÜN, Deniz SARIOĞLU ve Derin KALE’den oluşan üçüncü grup yarışmayı 34 puanla birinci tamamladılar. Birinci ve ikinci gruplar ise yarışmayı 20 puanla tamamladılar. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.