HOUR OF CODE

Tüm dünyada eş zamanlı olarak gerçekleşen 9-15 Aralık Dünya Kodlama Haftasında, “Hour Of Code” festival havasında geçti.
İSTEK Atanur Oğuz Okullarında 5 yaşından başlayarak liseye kadar kodlama eğitimi verilerek onların düşünme becerilerini geliştirmek için çalışıyoruz. Onların dünyasına ışık tutarak hem üretmelerine olanak sağlıyoruz hem de matematik, fen, teknoloji ve bilim alanında ileriye gitmeleri konusunda destek oluyoruz.
21. yy. yeteneklerini kazanarak ilerledikleri bu yolda, bilişim teknolojilerini aktif olarak kullanmaları, kullandıkları teknolojilerden haberdar olmaları çok önemlidir. Yapmış olduğumuz festivalde öğrencilerin farklı yaş gruplarına göre düzenlenmiş istasyonlarda, kodlama oyun atölyesi, 3D yazıcı atölyesi, Scratch atölyesi, Cubetto atölyesi, EV3 ve WeDo atölyesi, Makey Makey atölyesi, Arduino atölyesi kurulmuştur. Ayrıca öğrenciler ile yapmış olduğumuz projemizi de öğrenciler gönüllerince deneyerek, eğlenmişlerdir.

Habere ulaşmak için tıklayınız...