6. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ RAHMİ KOÇ MÜZESİ’NDE MATEMATİĞİN VE FEN BİLİMLERİNİN RENKLİ VE EĞLENCELİ DÜNYASINA ADIM ATTILAR

İSTEK Uluğbey Ortaokulu 6.sınıf öğrencileri 10 Aralık 2019 tarihinde Rahmi Koç Müzesi bünyesinde bulunan Renkli Matematik Dünyası‘nda, Almanya’da bulunan dünyanın ilk deneysel Mathematikum deneylerinden seçilmiş eğlenceli oyunları deneyimlediler.
Renkli Matematik Dünyası’nda göz yanılmaları, ses, müzik, hız ve hareketin incelenebileceği deneyleri; yapboz, köprü ve aynaları eğlenerek gözlemlediler. Ayrıca Mimar Sinan’ın köprülerinin sırrını çözebilmeyi, Leonardo da Vinci’nin Haliç için tasarladığı köprünün detaylarını görerek kendi köprülerini inşa edebilmeyi, sonsuz görüntünün ardındaki nedenlerini araştırmayı, sesin yükselip alçalmasının sebeplerini, iki boyutlu cisimlerin dönerek üç boyutlu cisimleri oluşturmasının gizemini araştırdılar. Aynı zamanda merak, araştırma, keşfetme ve inceleme tutkusunu canlı tutmak amacıyla açılan Fen ve Teknoloji Atölyesi’nde deney ve gözlem yapan öğrencilerimiz hazırlanılmış olan deney masalarındaki etkinlikler sayesinde öğretmenleriyle çeşitli fen deneyleri yaparak renkli ve eğlenceli bir gün geçirdiler.