MESLEK SEÇİMİNDE DEĞERLERİMİZİN YERİ

İSTEK Özel Uluğbey Okulları Rehberlik Bölümü tarafından 13 Kasım 2019 tarihinde, 9 ve 10.sınıf öğrencilerine yönelik “Meslek Seçiminde Değerlerimizin Yeri” konulu seminer düzenlendi. Yeditepe Üniversitesinden Doç. Dr. Ayşen KÖSE’nin konuşmacı olduğu seminerde, konuğumuz meslek seçiminde değerlerimizin önemi üzerinde durdu. Konuğumuz seminer öncesi öğrencilerden gözlerini kapatarak kendilerini on yıl sonra nerede hayal ettiklerini düşünmelerini istedi. Ayrıca öğrencilerimizin sabah uyandığında işe gitmek için hangi kıyafetleri giydiklerini, iş yerine ulaştığında çalışma ortamlarının nasıl olduğunu zihinsel tasvir ettirerek gerçek duygu ve düşüncelerini fark etmelerini sağladı. Seminer sonunda öğrencilerimiz kariyer kararlarının temel olarak değerlere dayalı kararlar olduğunu kavradılar.